Cancer og kost

Cancer og kost – Hvad kan jeg gøre?
Hvorfor bliver vi syge??? Sygdomme som cancer, diabetes og hjerte-karsygdomme er i vækst og symptomatiske for den vestlige verden?? Er det kostens skyld eller er det motion? Forsigtige skøn viser, at meget frugt og grønt vil kunne reducere cancerrisikoen for visse typer cancer. Vores organisme er helt afhængig af en kompliceret selvmordsproces, apoptose, der destruerer beskadigede celler og som også regulerer udviklingen fra foster tilstand til menneske. Mange cancertilfælde skyldes defekte trin i apoptosen.
Hvordan opstår sygdomme? Der tegner sig et billede af, at de ”Store ” sygdomme opstår på samme måde. Det er gennem processer som oxidationer, afgiftninger og inflammationer. De leder til mutationer og ændringer i DNA og i proteiner. Mange phytostoffer i planter, som hverken er fedt, kulhydrater, eller protein, vitaminer eller mineraler, har dokumenteret virkning på disse processer.
Phytostoffers virkning. Phytostoffer beskytte planten mod solen, mod insekt-, svampe- og bakterieangreb. Stofferne virker også i mennesket, hvor de holder vores celler sunde og funktionsdygtige. Den videnskabelige dokumentation deres virkning er efterhånden overvældende. De virker som antioxidanter, virker mod inflammation, styrker det naturlige afgiftningssystem og får forkerte celler til at begå selvmord (apoptose). Endelig styrker de den naturlige kommunikation mellem cellerne. Nogle stoffer hæmmer dannelsen af nye blodkar og andre reducerer tumorer og virker mod metastaser.
Eksempler:
Spinat, jordbær eller blåbær beskytter mod aldring i rotter. Indeholder bl.a. antioxidanter, ellagsyre og ferulinsyre
En kost med løg, æbler og te halverede hjerteanfald og lungekræft hos en gruppe ældre Hollandske mænd. Indeholder bl.a. EGCG, Quercitin og S-forbindelser